ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
تربچه از جمله سبزیهایی است که هم ریشه و هم برگ آن دارای خواص فراوانی است.
تربچه گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر میرسد . برگ های آن پهن ، ناصاف ، کرکدار و با بریدگیهای نامنظم است.
گلهای آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر میشود.
برخی از خواص این گیاه عبارتند از:
• برگ و ریشه تربچه دارای مقدار فراوانی ویتامین C است.
• مقدار ویتامین C موجود در برگهای این سبزی، نسبت به ریشه آن پنج برابر بیشتر است.
• ریشه کروی و قرمز این سبزی همچنین دارای مقادیر فراوانی پتاسیم، اسید فولیک و مس است.
• تربچه خاصیت ضد سرطان دارد و مدت مدیدی است که از این سبزی برای درمان اختلالات کبدی استفاده میشود.
• از تربچه برای دفع سنگهای کلیوی استفاده میشود و برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است.
• اگر برگ آن همراه با غذا خورده شود کمک خوبی برای هضم غذا است. آب برگ تربچه برای تقویت چشم مفید است.
• خوردن تخم تربچه، ترشح شیرمادر را زیاد میکند.